RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: SANTAI RETRO 2012 Beralih ke PERAK??.... Apa pandangan anda!??


Guru

Status: Offline
Posts: 12865
Date:
RE: SANTAI RETRO 2012 Beralih ke PERAK??.... Apa pandangan anda!??
 


Iejam_TZR125 wrote:
 

 sokong2....buat kat PEE DEE udah....


 rumah ko dekat dengan PD

mestila ko sokong pD... hua ha ha 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 382
Date:
 

kuale ok jugak,, abg man boleh handle,,,, kat telok batik ada laut,,, seakan-akan PD jugak,,, ada banyak homestay,,, boring2 boleh terjun laut,,,, x kisah la kat mana,, on jer,,,,



__________________
 

 BiaR PaNdAi jANgAN mEmANdAi-mAnDAi


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 64
Date:
 

p.d sudah....

 

pd2011.jpg

-- Edited by OLOK-OLOK on Sunday 30th of October 2011 05:07:43 PM



-- Edited by OLOK-OLOK on Sunday 30th of October 2011 05:15:17 PM

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 939
Date:
 

kerul4g92t wrote:
MamatKapar wrote:
alexz wrote:


Kalau boleh janganla kat Kuala Kangsar jugak, sbb dah ada event kat situ, event tu naungan sultan perak (so sendiri mau ingat la)... Kat lumut/teluk batik pun dah mmg ada bike week tiap2 tahun...

So?

Buat dekat:

a) Pasir Salak/Kg Gajah - ada track!

b) Ipoh
- TAMAN D. R. SEENIVASAGAM http://www.explore-ipoh.com/dr-park.html
- SULTAN ABDUL AZIZ RECREATIONAL PARK http://www.malaysiahotelreview.com/perak/destination/sultan-abd-aziz-park.shtml
- Taman Persisiran Ipoh http://www.explore-ipoh.com/ipoh-riverfront-park.html
Kat tengah bandar baru happening!

c) Tempat lain? ( Parit Buntar, Taiping etc etc)


Alexz...

ada sesiapa yg boleh menjadi wakil RMR untuk lokasi2 yg disebutkan itu?. ..


 tumpang sekaki...Cadangan yg baik dari pihak atasan RMR..syabas kpd smua yg bg cadangan sempoi2..

Ini adalah event yg BESAR masalah pengurusan event perlu diberi keutamaan..mcmna di PD bleh berjaya menguruskan semua espek dgn berjaya harap bakal pengurusan event di perak juga mampu melakukannya.

lokasi pilihan--->teluk batik..TP di PD tetap 'rare' di hati..2008-2012 kalau sambut ulangtahun ke5 RMR di PD pun ok jugak.


 sokong2....buat kat PEE DEE udah....



__________________

========================================

                                                                                                                                                     Iejam Tzr 019-3437076 FB:Iejam Tzr                                                                

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1110
Date:
 

MamatKapar wrote:
alexz wrote:


Kalau boleh janganla kat Kuala Kangsar jugak, sbb dah ada event kat situ, event tu naungan sultan perak (so sendiri mau ingat la)... Kat lumut/teluk batik pun dah mmg ada bike week tiap2 tahun...

So?

Buat dekat:

a) Pasir Salak/Kg Gajah - ada track!

b) Ipoh
- TAMAN D. R. SEENIVASAGAM http://www.explore-ipoh.com/dr-park.html
- SULTAN ABDUL AZIZ RECREATIONAL PARK http://www.malaysiahotelreview.com/perak/destination/sultan-abd-aziz-park.shtml
- Taman Persisiran Ipoh http://www.explore-ipoh.com/ipoh-riverfront-park.html
Kat tengah bandar baru happening!

c) Tempat lain? ( Parit Buntar, Taiping etc etc)


Alexz...

ada sesiapa yg boleh menjadi wakil RMR untuk lokasi2 yg disebutkan itu?. ..


 tumpang sekaki...Cadangan yg baik dari pihak atasan RMR..syabas kpd smua yg bg cadangan sempoi2..

Ini adalah event yg BESAR masalah pengurusan event perlu diberi keutamaan..mcmna di PD bleh berjaya menguruskan semua espek dgn berjaya harap bakal pengurusan event di perak juga mampu melakukannya.

lokasi pilihan--->teluk batik..TP di PD tetap 'rare' di hati..2008-2012 kalau sambut ulangtahun ke5 RMR di PD pun ok jugak.



__________________

Sampai Kulim jgn segan roger2 kita bleh lepak2 - call*msg*whatsapp*LINE*viber  : 0195460653 kerul a.k.a tanjung.(- oLDtiMe ReTrO UTARA )

*JEJAK KASIH - mencari pemilik terkini RXZ Boss - PBX 7905*



Newbie

Status: Offline
Posts: 4
Date:
 

salam,,kalau buat di ipoh nak lagi meriah di PADANG IPOH OR TAMAN D.R,,PARKING no hal,,tpi klau adew link dgn kelab belia direct terus wat dekat stadium indera mulia,,,bersebelahan stadium perak,,,di situ terdapat dewan yg boleh dijadikan penginapan dan juga hostel kelab belia,,mmg sesuai,,parking clear,,tgah2 town,,port lepak n mengopi melambak,,mmg gempak klau bandar ipoh dipenuhi dengan jentera retro,,


__________________


Member

Status: Offline
Posts: 5
Date:
 

taman tasik titiwangsa biggrin . kuala lumpur



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 704
Date:
 

ni pndangan je yer....yg kat perak tu kite wat gak sbb support kmnterian belia dan sukan...tapi di PD pn jgn dlupakan sbb disitu bermulanya perhimpunan RMR semalaya....
kalo perak teluk batik ok gak kot....ak myokong jer...


__________________

LU mikir LA DeWeK..PELuPUtaN jalok NGaPURO..
/// 017-3142342 SABAK BERNAM - KLANG



Guru

Status: Offline
Posts: 1027
Date:
 

ullamotormuar wrote:

salam geng2 smua, saya wakil dri club retro selatan amat teruja dng cdangan  yg dusulkan......(bru ler care....xgitu)...dharap tahun 2012 juga akan kekal sebagai club retro terhebat....hidup retro selatan!!!!!!!!!!!cayokkkkkkkk


kawan menunggu kehadiran saudara ulla and the gang ke perak.......jauh perjalanan,luas pandangan..............



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 2456
Date:
 

jauh ke dekat,xde hal........datang tetap datang......hehe!!!!!!bila lagi nak jalan2......

__________________


"wa caya lu brader!!!!!!!!!!"

"RMR pencetus fenomena retro negara"



Senior Member

Status: Offline
Posts: 425
Date:
 

bulih gak kat perak tuh....janji event happening....



__________________
Hidup biar selamber, Ayat biar power...


Guru

Status: Offline
Posts: 750
Date:
 

KAT MANA2 PUN BOLEH...

RMR SAMBUTAN HANGAT...

RMR SGT MERIAH....

awwawwawwawwawwawwawwawwawwawwaww

biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin



__________________

Selagi Ada Usaha...Insyaallah Akan Berjaya...

images?q=tbn:ANd9GcSEZ6gKzW7OlGcm7_Qm4NBK2PJip7Qo2s_3FR1vPuI6qSinR2P3 Penarik Beca


Senior Member

Status: Offline
Posts: 109
Date:
 

salam geng2 smua, saya wakil dri club retro selatan amat teruja dng cdangan  yg dusulkan......(bru ler care....xgitu)...dharap tahun 2012 juga akan kekal sebagai club retro terhebat....hidup retro selatan!!!!!!!!!!!cayokkkkkkkk



Attachments
__________________
Ulla Motor Service Centre
"takkan rider hilang di dunia..................",Randy mamaloy

yop


Member

Status: Offline
Posts: 7
Date:
 

taman tasik taiping ok jgk.. old town ( retro town )


__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 3722
Date:
 

i pollow jo...tp kalo pd lg bagus dokek skit buleh pergi balik hari je...maklumlah kojo sndri nie...hmmm

__________________




biar mtr buruk janji retro!!!




Senior Member

Status: Offline
Posts: 178
Date:
 

kami ikut je mana yg best...janji santai 2 memang santai..utk kami.peace


__________________

 

R.O.C.K Retro Owner Club Kuantan

 

YAMAHA..HONDA..SUZUKI..KAWASAKI...........................SEMUA TAK KISAH...KITA KAN SEMUA SAUDARA.............



Senior Member

Status: Offline
Posts: 148
Date:
 

Saya cadangkan TELUK BATEK..... TEMPAT PARKING SEPANJANG DATARAN..... SUASANA seakan santai........... chalet ada disekeliling TELOK BATEK..... sekadar cadangan..... amcm? sesuai dgn istilah santai, kalo IPOH nak santai celah mne? panas beb..... hehehe...

Santai RETRO PD harus diteruskan sbb yg selatan/pantai timur nak ke PERAK agak jauh.... santai RETRO PERAK sesuai bg geng2 PERLIS/KEDAH/PENANG/PERAK yg agak sukar nak ke PD...  hehehe

TEMPAT NI MENARIL JUGA.....



__________________

()

d.ridduan@yahoo.com



Senior Member

Status: Offline
Posts: 148
Date:
 

Saya cadangkan TELUK BATEK..... TEMPAT PARKING SEPANJANG DATARAN..... SUASANA seakan santai........... chalet ada disekeliling TELOK BATEK..... sekadar cadangan..... amcm? sesuai dgn istilah santai, kalo IPOH nak santai celah mne? panas beb..... hehehe...

Santai RETRO PD harus diteruskan sbb yg selatan/pantai timur nak ke PERAK agak jauh.... santai RETRO PERAK sesuai bg geng2 PERLIS/KEDAH/PENANG/PERAK yg agak sukar nak ke PD... hehehe.....


TEMPAT NI MENARIK JUGAK.........

__________________

()

d.ridduan@yahoo.com



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 59
Date:
 

MamatKapar wrote:

 Awang... hang lama tak bukak forum mana pii???

la ni... hang ada balik...rasa meriah skt nohh..


 ya abg Mkapar..saya dok ada ja..saya keja takleh nak online sangat..hihi

apa habaq?.

terima kasih sebab terima saya kembali kt forum ni..

Retro Malaysian Riders,hangpa memang best !



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12865
Date:
 

awang lamja wrote:
otai_1kt wrote:
awang lamja wrote:

baguih baguih.


 baguih...baguih jugak . jgn kau tak datang plak.


 insyaallah.ada rezeki saya pi..sebab sebelom ni dok dengaq kt pot diksen ja.

kalu buat kt perak dah dekat sket.


 Awang... hang lama tak bukak forum mana pii???

la ni... hang ada balik...rasa meriah skt nohh..



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 59
Date:
 

otai_1kt wrote:
awang lamja wrote:

baguih baguih.


 baguih...baguih jugak . jgn kau tak datang plak.


 insyaallah.ada rezeki saya pi..sebab sebelom ni dok dengaq kt pot diksen ja.

kalu buat kt perak dah dekat sket.



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 234
Date:
 

geng full trottle xpala,semua motor cau punya.,huhu...




__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 402
Date:
 

KAMI G.F.T SOKONG JE KAT MANA PON..

HATYAI PON XDA MASALAH PADA KAMI SEMUA..

CAKAP JE KAT NEGERI MANA INSYALLAH KAMI

SAMPEIIIIIIIIIIII....LAGI JAUH LAGI BEST..

KAMI G.F.T MEMANG SOKONG..LAGI JAUH BT LAGI KAMI SUKA..HU3





__________________
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
..PANTANG JUMPA HIGHWAY..PASTI??
  • GENG FULL THROTTLE  CIP Paei 0162359500-0175082444
  • WWW.FACEBOOK.COM/GENG FULL THROTTLE


Guru

Status: Offline
Posts: 767
Date:
 

MamatKapar wrote:

Semasa pertemuan Saya, Otai1kt dan Bro Wazi di Shah Alam Ahad lepas. Bro Wazi ada membangkitkan usul untuk menaja SANTAI RETRO 2012 dibawah naungan Kementerian BELIA dan SUKAN, Negeri Perak. dan meminta pihak RMR untuk mencadangkan LOKASI dan TARIKH yang sesuai untuk mengadakan event tersebut.

Satu kertas kerja akan dibentangkan kepada Bro. Wazi untuk dibawa ke mesyuarat bersama KBS nanti.

Harap Rakan2 RMR memberi padangan ..LOKASI/ TARIKH dan . bentuk event tersebut!. Lokasi sudah tentunya mesti dapat menampung kapasiti ribuan jentera Retro yg akan hadir nanti.... tak termasuk.. motor2 lain.


 nononononononononononononono



__________________

Retro Owner Club Kuantan



Member

Status: Offline
Posts: 17
Date:
 

cadangan aku buat kat ipoh @ lumut.... blh mandi pantai



__________________
.


Senior Member

Status: Offline
Posts: 342
Date:
 

molek..molekbiggrin



__________________

tel:017-48ribu25

@mail:aie_kronic@yahoo.com---ahmadsuhairy@rocketmail.com

 ride sana sini bersama RMR....



Guru

Status: Offline
Posts: 2050
Date:
 

awang lamja wrote:

baguih baguih.


 baguih...baguih jugak . jgn kau tak datang plak.



__________________

-setting by nazries-

Uploaded with ImageShack.us
RON95 - $1.85



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 59
Date:
 

baguih baguih.


__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 989
Date:
 

alexz wrote:


Taman Tasik Taiping pun happening jugak...

Mmg Taiping bandar old school dan retro pun...

Buat sekali kat taman tasik dan jugak muzium taiping...


 tambah sikit kalau pekan taiping boleh singgah area tambi..hehehehe..tu wajib..biggrinbiggrin



__________________

          419008_346510048717983_100000769733433_948983_169260440_n.jpg

          retro gagak hitam & kekabu



Guru

Status: Offline
Posts: 929
Date:
 

peroz wrote:
MamatKapar wrote:
tabuan tanah wrote:
 kita buat kat P.D jer...sbb kat sana ada sejarah permotoran bagi semua mat2 moto dari dulu,kini dan selamanya...sekadar beri pendapat
 Sekiranya ada penganjur yg mahu mengadakan Santai Retro 2012 di PD maka kita support juga...... tiada masalah pun jika bermula tahun depan setiap negeri diadakan Event Santai RETRO.... janji ada penganjur!!

buat masa ini... Bro. Wazi dari WAZIBOYS saja yg berminat untuk menganjurkan event untuk RMR... kerana beliau begitu respek kepada RMR...walaupun RMR bukan pertubuhan berdaftar tapi aktif dan tapi mampu mengumpulkan peserta dan pengunjung dalam jumlah Ribuan.

 


Saya cadangkan TELUK BATEK..... TEMPAT PARKING SEPANJANG DATARAN..... SUASANA seakan santai........... chalet ada disekeliling TELOK BATEK..... sekadar cadangan..... amcm? sesuai dgn istilah santai, kalo IPOH nak santai celah mne? panas beb..... hehehe...

Santai RETRO PD harus diteruskan sbb yg selatan/pantai timur nak ke PERAK agak jauh.... santai RETRO PERAK sesuai bg geng2 PERLIS/KEDAH/PENANG/PERAK yg agak sukar nak ke PD...  hehehe.....awwawwawwaww

santai retro IPOH yg terdekat mgu depan....biggrinbiggrinbiggrinbiggrinawwawwawwaww



-- Edited by peroz on Wednesday 19th of October 2011 08:50:24 AM


 Teluk batik lokasi yg agak strategik utk event nihr..dataran yg luas...nk camping bleh,nk berchalet bleh...

tapi x slah klau nk wat kt kuala kangsar pun...janji event nih x bertindih pun ngan smbutan keputeraan Sultan Perak...Teman sebagai org Perak amat lah teruja jika negeri Teman menjadi pilihan..

sekadar pendapat...awwaww



__________________

rerajin la tepon teman jika sampai ke pasir gudang.... 012-4495983 

 

ABC 1599,ADS 2394...ku Mencari... WAY 6235..starT to d End... 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 234
Date:
 

assalamualaikum dan salam sejahtera,salam retro.saya harap pihak pengurusan dan ahli rmr dapat mencapai kata sepakat bagi menjayakan santai retro 2012..saya menyokong 100 peratus jika santai retro 2012 diadakan di perak.

ada pihak yang sudi menaja,jadi sama2lah kita support santai retro 2012 diperak...saya yakin ramai yg akan support dan turun ke perak..
Bayangkan semasa karnival vespa dan kereta mini kt kuale april lalu..,walaupun karnival klasik,tapi yang saya lihat mmg ramai mat retro yang turun.dari perlis,kedah,penang,dan of coursela perak,selangor,dan pahang pon ada..yang dari state lain saya x tahu sebab x kenal.tp saya rasa memang ada support dari selatan..

cuba bayangkan kalau santai retro 2012 diadakan di perak,?mesti meriah dan ribuan jentera retro akan memenuhi negeri perak..
Sekadar memberi pendapat dan support untuk utara..harap menjadi..

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 364
Date:
 

MamatKapar wrote:
cutevirus wrote:

bukan ke santai retro 2012 bakal mendarat di bndar hilir melaka..??


 emm yaa.. baru ingat.... tapi tu pun baru di peringkat cadangan... Bro. putih berseri bleh update status pasal ni.


 ok ok abg mat..saje sbgai pertanyaan.. tp mane2 pown kami gegar jew... bro smngat negro!!..hahahaha..biggrinbiggrinawwaww



__________________

RETRO MALAYSIA RIDER ( RMR ) -

SYAFIQ YP125 - 0126465311 -

TANJUNG MALIM & PERMATANG PAUH -

CLASSIC RETRO CLUB ( CRC ) - ( CO-PILOT ) -



Guru

Status: Offline
Posts: 577
Date:
 

Shah wrote:

saya cadangkan buat kat slim river...huhu


 cantiikk.....bleh bwak balik part free.....biggrinbiggrinbiggrin



__________________
YAMAHA


Guru

Status: Offline
Posts: 12865
Date:
 

cutevirus wrote:

bukan ke santai retro 2012 bakal mendarat di bndar hilir melaka..??


 emm yaa.. baru ingat.... tapi tu pun baru di peringkat cadangan... Bro. putih berseri bleh update status pasal ni.



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 364
Date:
 

bukan ke santai retro 2012 bakal mendarat di bndar hilir melaka..??

__________________

RETRO MALAYSIA RIDER ( RMR ) -

SYAFIQ YP125 - 0126465311 -

TANJUNG MALIM & PERMATANG PAUH -

CLASSIC RETRO CLUB ( CRC ) - ( CO-PILOT ) -



Senior Member

Status: Offline
Posts: 342
Date:
 

dataran telok anson:

dataran lumot:

dataran telok batik:

tasek taiping:

sy rasa tempat2 nie la yg paleng sesuai dari padagan saya...cuma parking ja prob..



__________________

tel:017-48ribu25

@mail:aie_kronic@yahoo.com---ahmadsuhairy@rocketmail.com

 ride sana sini bersama RMR....



Guru

Status: Offline
Posts: 12865
Date:
 

manggo wrote:
 

 setuju gak tu..tapi minggu dopan kau "menyantai" sebab dah kena rantai...heheheh


 kain selubung dah beli ker blum??????



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 2479
Date:
 

Shah wrote:

saya cadangkan buat kat slim river...huhu


 cdgn ni paling best.... bole lepak kolam air panas........awwaww



__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 5401
Date:
 

 

Saya cadangkan TELUK BATEK..... TEMPAT PARKING SEPANJANG DATARAN..... SUASANA seakan santai........... chalet ada disekeliling TELOK BATEK..... sekadar cadangan..... amcm? sesuai dgn istilah santai, kalo IPOH nak santai celah mne? panas beb..... hehehe...

Santai RETRO PD harus diteruskan sbb yg selatan/pantai timur nak ke PERAK agak jauh.... santai RETRO PERAK sesuai bg geng2 PERLIS/KEDAH/PENANG/PERAK yg agak sukar nak ke PD...  hehehe.....awwawwawwaww

santai retro IPOH yg terdekat mgu depan....biggrinbiggrinbiggrinbiggrinawwawwawwaww



-- Edited by peroz on Wednesday 19th of October 2011 08:50:24 AM


 setuju gak tu..tapi minggu dopan kau "menyantai" sebab dah kena rantai...heheheh



__________________
                                                        N9 RD members


                                                         RD LC in memory


Guru

Status: Offline
Posts: 2479
Date:
 

IQBAL wrote:
zakibt23 wrote:
IPOH..Dzul ipoh ada...
 CANTIK... ape lg??? usulkan saje... heheheh
PEROZ  pun ade juga....ape lagi....
 thun ni jer die free..2012 jadual dia dh padat bro...

maklum la baru dapat sarung...nnnnggeeeeeeeeeeee..


 tkpa jnji santai retro 2009/2010/2011 aku ada... kalo 2012 kat PERAK kompom aku ada........... ekekekekekekkekeke... awwawwawwawwaww

ang jgn tak mai santai retro 2012 nanti.....biggrinbiggrinbiggrinbiggrin



__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 2479
Date:
 

MamatKapar wrote:
tabuan tanah wrote:
 kita buat kat P.D jer...sbb kat sana ada sejarah permotoran bagi semua mat2 moto dari dulu,kini dan selamanya...sekadar beri pendapat
 Sekiranya ada penganjur yg mahu mengadakan Santai Retro 2012 di PD maka kita support juga...... tiada masalah pun jika bermula tahun depan setiap negeri diadakan Event Santai RETRO.... janji ada penganjur!!

buat masa ini... Bro. Wazi dari WAZIBOYS saja yg berminat untuk menganjurkan event untuk RMR... kerana beliau begitu respek kepada RMR...walaupun RMR bukan pertubuhan berdaftar tapi aktif dan tapi mampu mengumpulkan peserta dan pengunjung dalam jumlah Ribuan.

 


Saya cadangkan TELUK BATEK..... TEMPAT PARKING SEPANJANG DATARAN..... SUASANA seakan santai........... chalet ada disekeliling TELOK BATEK..... sekadar cadangan..... amcm? sesuai dgn istilah santai, kalo IPOH nak santai celah mne? panas beb..... hehehe...

Santai RETRO PD harus diteruskan sbb yg selatan/pantai timur nak ke PERAK agak jauh.... santai RETRO PERAK sesuai bg geng2 PERLIS/KEDAH/PENANG/PERAK yg agak sukar nak ke PD...  hehehe.....awwawwawwaww

santai retro IPOH yg terdekat mgu depan....biggrinbiggrinbiggrinbiggrinawwawwawwaww



-- Edited by peroz on Wednesday 19th of October 2011 08:50:24 AM

__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 12865
Date:
 

tabuan tanah wrote:
 

 kita buat kat P.D jer...sbb kat sana ada sejarah permotoran bagi semua mat2 moto dari dulu,kini dan selamanya...sekadar beri pendapat


 Sekiranya ada penganjur yg mahu mengadakan Santai Retro 2012 di PD maka kita support juga...... tiada masalah pun jika bermula tahun depan setiap negeri diadakan Event Santai RETRO.... janji ada penganjur!!

buat masa ini... Bro. Wazi dari WAZIBOYS saja yg berminat untuk menganjurkan event untuk RMR... kerana beliau begitu respek kepada RMR...walaupun RMR bukan pertubuhan berdaftar tapi aktif dan tapi mampu mengumpulkan peserta dan pengunjung dalam jumlah Ribuan.

 



-- Edited by MamatKapar on Wednesday 19th of October 2011 08:23:59 AM

__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12865
Date:
 

selain dataran yang luas.... kita juga harus memikirkan tempat penginapan/homestay yg banyak kepada rider2 yg jauh kerana mungkin banyak yg akan turun Jumaat Malam atau Sabtu dan bermalam di sana jika Program atau event tersebut pada hari Ahad.

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12865
Date:
 

zakibt23 wrote:
chamber wrote:

pulau pangkor pon best gak..


 alamak...macam menarik dan teritarik nie...

biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin


tak bernas langsung...... huaa ha aha... semua motor naik feri ker nak ke sana?... 3hari 2 malam baru habis event... hua hahaa

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1082
Date:
 

zakibt23 wrote:
RT PUTEH wrote:
manggo wrote:
MamatKapar wrote:
alexz wrote:


Kalau boleh janganla kat Kuala Kangsar jugak, sbb dah ada event kat situ, event tu naungan sultan perak (so sendiri mau ingat la)... Kat lumut/teluk batik pun dah mmg ada bike week tiap2 tahun...

So?

Buat dekat:

a) Pasir Salak/Kg Gajah - ada track!

b) Ipoh
- TAMAN D. R. SEENIVASAGAM http://www.explore-ipoh.com/dr-park.html
- SULTAN ABDUL AZIZ RECREATIONAL PARK http://www.malaysiahotelreview.com/perak/destination/sultan-abd-aziz-park.shtml
- Taman Persisiran Ipoh http://www.explore-ipoh.com/ipoh-riverfront-park.html
Kat tengah bandar baru happening!

c) Tempat lain? ( Parit Buntar, Taiping etc etc)


Alexz...

ada sesiapa yg boleh menjadi wakil RMR untuk lokasi2 yg disebutkan itu?. ..


IPOH..Dzul ipoh ada...


 CANTIK... ape lg??? usulkan saje... heheheh


PEROZ  pun ade juga....ape lagi....


 thun ni jer die free..2012 jadual dia dh padat bro...

maklum la baru dapat sarung...nnnnggeeeeeeeeeeee..



__________________

019 5405349
lokasi:  putrajaya
pe
relih
sekinchan


Guru

Status: Offline
Posts: 960
Date:
 

alongcina wrote:

salam smua jika mau berallih biar la selain kuala sbb event vespa dah kt sane biar kter melawat sambil memperkenalkan ke daerah2 lain di perak...sekadar cadangan yg cetek..maaf...(kalo kuantan buleh juga dah tentu ada geng2 ROCK yg bleh handle)huhu jgn marah..


 kita buat kat P.D jer...sbb kat sana ada sejarah permotoran bagi semua mat2 moto dari dulu,kini dan selamanya...sekadar beri pendapat



__________________

kalau kita ingat orang...orang akan ingat kita...



Guru

Status: Offline
Posts: 750
Date:
 

MamatKapar wrote:
alexz wrote:


Kalau boleh janganla kat Kuala Kangsar jugak, sbb dah ada event kat situ, event tu naungan sultan perak (so sendiri mau ingat la)... Kat lumut/teluk batik pun dah mmg ada bike week tiap2 tahun...

So?

Buat dekat:

a) Pasir Salak/Kg Gajah - ada track!

b) Ipoh
- TAMAN D. R. SEENIVASAGAM http://www.explore-ipoh.com/dr-park.html
- SULTAN ABDUL AZIZ RECREATIONAL PARK http://www.malaysiahotelreview.com/perak/destination/sultan-abd-aziz-park.shtml
- Taman Persisiran Ipoh http://www.explore-ipoh.com/ipoh-riverfront-park.html
Kat tengah bandar baru happening!

c) Tempat lain? ( Parit Buntar, Taiping etc etc)


Alexz...

ada sesiapa yg boleh menjadi wakil RMR untuk lokasi2 yg disebutkan itu?. ..


 wakil PRO...



__________________

Selagi Ada Usaha...Insyaallah Akan Berjaya...

images?q=tbn:ANd9GcSEZ6gKzW7OlGcm7_Qm4NBK2PJip7Qo2s_3FR1vPuI6qSinR2P3 Penarik Beca


Guru

Status: Offline
Posts: 750
Date:
 

RT PUTEH wrote:
manggo wrote:
MamatKapar wrote:
alexz wrote:


Kalau boleh janganla kat Kuala Kangsar jugak, sbb dah ada event kat situ, event tu naungan sultan perak (so sendiri mau ingat la)... Kat lumut/teluk batik pun dah mmg ada bike week tiap2 tahun...

So?

Buat dekat:

a) Pasir Salak/Kg Gajah - ada track!

b) Ipoh
- TAMAN D. R. SEENIVASAGAM http://www.explore-ipoh.com/dr-park.html
- SULTAN ABDUL AZIZ RECREATIONAL PARK http://www.malaysiahotelreview.com/perak/destination/sultan-abd-aziz-park.shtml
- Taman Persisiran Ipoh http://www.explore-ipoh.com/ipoh-riverfront-park.html
Kat tengah bandar baru happening!

c) Tempat lain? ( Parit Buntar, Taiping etc etc)


Alexz...

ada sesiapa yg boleh menjadi wakil RMR untuk lokasi2 yg disebutkan itu?. ..


IPOH..Dzul ipoh ada...


 CANTIK... ape lg??? usulkan saje... heheheh


PEROZ  pun ade juga....ape lagi....



__________________

Selagi Ada Usaha...Insyaallah Akan Berjaya...

images?q=tbn:ANd9GcSEZ6gKzW7OlGcm7_Qm4NBK2PJip7Qo2s_3FR1vPuI6qSinR2P3 Penarik Beca


Guru

Status: Offline
Posts: 750
Date:
 

chamber wrote:

pulau pangkor pon best gak..


 alamak...macam menarik dan teritarik nie...

biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin



__________________

Selagi Ada Usaha...Insyaallah Akan Berjaya...

images?q=tbn:ANd9GcSEZ6gKzW7OlGcm7_Qm4NBK2PJip7Qo2s_3FR1vPuI6qSinR2P3 Penarik Beca


Guru

Status: Offline
Posts: 750
Date:
 

WAKIL PRO(PERAK RETRO OWNER) MESTI ADE IDEA BERNAS....

APE PENDAPAT DORG...

TUNGGU....awwawwawwawwawwawwawwawwawwawwawwawwaww



__________________

Selagi Ada Usaha...Insyaallah Akan Berjaya...

images?q=tbn:ANd9GcSEZ6gKzW7OlGcm7_Qm4NBK2PJip7Qo2s_3FR1vPuI6qSinR2P3 Penarik Beca
«First  <  1 2 3  >  Last»  | Page of 3  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard